Golfregler

Introduktion till golfregler

Att lära sig alla golfregler är inte direkt något man gör över natt då regelboken innehåller över 100 sidor. Reglerna styr vad man får och inte får göra ute på golfbanan. Men du ska inte låta dig inte avskräckas, du behöver inte kunna alla regler för att ge dig ut på en vanlig runda. För att underlätta har vi här gjort en sammanfattning om vad reglerna i huvudsak går ut på. Något som är bra att känna till är att nya golfregler gäller från och med 1 januari 2019.

Är du nybörjare och vill lära dig grundreglerna i golf eller hålla dig uppdaterad om vad som händer i golfvärlden så hittar du allt som har med sporten att göra på sajten Sofiedals GK.

Golfregler

Uppförande på golfbanan är viktigt

De mest grundläggande golfregler är att banans hål ska spelas i ordning från hål 1 till och med 18 och du får aldrig påverka en boll som är i rörelse. Innan 2019 fick man inte grunda klubban i vattenhinder men dessa regler är nu förändrade.

I golf är det mycket viktigt hur man uppför sig på banan och det står inskrivet i regelboken. Man ska ta hand om golfbanan, visa respekt för andra spelare och vara hederlig när man spelar. Egentligen handlar det om sunt förnuft, att man ska bete sig på ett trevligt sätt, och kratta bunkrar och följa reglerna.

Golfregler - håll dig på banan

Golfregler fastställer att spelet ska bedrivas på själva banan och det som ligger utanför bangränsen kallas out of bounds. Banan består av olika typer av områden, däribland green, teen, spelfältet, bunkrar och vattenhinder. Slår du bollen utanför banan måste du spela en boll från platsen för ditt föregående slag.

Är du nybörjare finns det ett stort utbud av golfbanor i Skåne som passar spelare på alla nivåer. Här hittar du även ett flertal anläggningar med Pay and Play banor som man får spela på utan att inneha grönt kort eller golf-ID. Det är bara att boka och spela!

Golfregler

Så spelar du match

När man spelar match så räknas varje hål som en enskild tävling, här är de nya golfregler samma som de gamla. En vinst ger dig ett upp, och en förlust ger dig ett ner, skulle det bli lika så kallas det att man delar på hålet. När du har fler hål vunna än vad som är kvar att spela så vinner du matchen.

När det kommer till utrustning så säger golfregler att du inte får använda fler än 14 klubbor under en golfrunda. Klubborna ska vara godkända enliga gällande krav och man får ej dela klubbor med en annan spelare. Mellan hålen går det bra att byta boll om man så skulle önska men samma boll ska i regel användas för samma hål.