Ett spännande sätt att spela golf på

post thumb
Spännande Sätt Att Spela Golf
Av Emma/ 16 Aug 2017

Ett spännande sätt att spela golf på

Om du är en golfälskare precis som oss, men känner att det är dags för något nytt? Vi tänker inte bara på en ny golfklubba eller en ny och fräsig bag. Du kan åka till alla världens hörn och hitta nya, spännande och minst sagt innovativa sätt att spela din favoritsport på. Det kan vara att hålet är placerat lite galet, att du slår med en spektakulär utsikt eller något annat kul. Här kommer vi med några av de mest tokiga banorna vi sett och som du kanske kommer bli sugen på att prova på.

La Jenny i Le Porge, Frankrike

År 1993 startade La Jenny sin verksamhet och expandera år 2009. Detta är det enda stället i Europa du kan spela golf spritt språngande naken! Ja, du hörde helt rätt! Du kan njuta av en 6-håls bana ute i naturen i vackra Frankrike precis som du är. Förutom att spela golf kan du på La Jenny också gå till nudiststranden, spela tennis, surfa, rida på ponny och mycket mer. Såklart sker allt näck. Vi älskar iden om La Jenny och skulle gärna prova på en golfrunda där.

Le Touessrok på Mauritius

Detta är en prisbelönad golfbana i exotiska Mauritius. En 18-håls bana som är designad av Bernhard Langer och är separerad från landet med en blå lagun. Alltså är det en liten separat ö endast för golf! Golfbanan Le Touessrok har fått priser som t.ex. “Top 10 Golf Courses in the World” och “2nd Best International Golf Course”, med andra ord kommer du definitivt inte bli besviken på både hålen och naturen omkring dig.

El Camaleón i Mexiko

En annan skönhet med tropisk känsla är El Camaleón vid Fairmont Mayakoba. En golfbana som är designad av australiensaren Greg Norman och som har två distinkta karaktärer, en avslappnade havssidan och de ”farliga” hålen. Golfbanan innehåller allt du kan tänka dig, som sjunkhål, underjordiska grottor (som kallas “The Devil’s Mouth”) och kristallklart vatten. Denna bana kom till historian år 2007 som den första PGA turneringen utanför USA och Canada.

Legend Golf & Safari Resort i Sydafrika

Om du tror att du har vad som krävs för att slå en hole in one på världens kanske svåraste golfhål ska du åka till Legend Golf & Safari Resort i Sydafrika som har hålet som kallas för ”The Extreme 19th”. Utslagsplatsen är på toppen av ett berg och hålet du ska träffa är 400 meter ner och även 400 meter bort och ingen har någonsin lyckas träffa den på första försöket. Det tar ungefär 20 sekunder för bollen att eventuellt landa på green. Hur tar man då sig upp till utslagsplatsen? Det är bara en tur med helikopter som kan ta dig dit!

Uummannaq på Grönland

Uummannaq tar priset för både det konstigaste namnet på dagens lista och även den kallaste banan. Detta är var The World Ice Golf Championship hålls som startade år 1999. Här behöver du inte svettas när spänningen kommer, eftersom kylan kommer tar över. Du spelar på ett gigantiskt isberg med en orange boll, så du kan se den i snön. Detta är som att spela på en vanliga golfbana, bara att allt är fruset!

Att göra utanför banan

Vare sig du befinner dig på en tropisk ö eller ett isberg kan det vara skönt att sysselsätta sig mellan golfrundorna. Det finns aktiviteter som du kan testa på de flesta golfresorna, som rida i solnedgången, ta en surflektion, gå på yoga, hitta en trevlig restaurang i närheten eller strosa runt i kvarteren omkring. Men blir din resa alldeles för intensiv är det skönt att lägga sig i en solstol eller under en filt inomhus och bara slappna av. Sätt dig framför en brasa med en varm dryck och läs en bok. Du skulle även kunna testa att spela online, ett intresse som vuxit markant på de senaste åren. På spelautomateronline.org kan du få tips på hur du kan spela online och hur du kan kamma hem storvinsten direkt från solstolen.