Golf ID – Vad är det och var hittar jag det?

post thumb
Golf ID
Av Frida/ 30 Sep 2021

Golf ID – Vad är det och var hittar jag det?

Så fort du börjar spela golf i Sverige, får du ett golf-ID. Du får ditt ID oavsett om du tagit grönt kort online eller gått en fysisk utbildning. Du behåller ditt unika golf ID hela livet, även om du byter medlemskap eller hemmaklubb. Ditt ID blir aktivt i samma stund som du blir medlem i någon golfklubb och det spelar ingen roll om det är en brevlådeklubb.

När du har fått ditt golfmedlemskap och golf-ID kan du använda ditt ID för att logga in på ”Min golf” på Svenska Golfförbundets hemsida där du bland annat kan boka starttider på golfbanor i Skåne.

Golf-ID i golfsverige

Golf-ID förklaras enklast som något som har ersatt det traditionella medlemsnumret som fanns tidigare. Man kan även kalla det ditt unika identifikationsnummer inom golfens IT-system. Ditt ID består av nio siffror och är i formatet ÅÅMMDD-XXX. De första sex är ditt födelsedatum och de sista tre genereras slumpmässigt.

Du behöver ditt golf-ID om du vill spela på en golfbana som är ansluten till Svenska Golf Förbundet. Förutom golf-ID behöver du även grönt kort. Det finns vissa banor i Sverige, så kallade Pay & Pay där du inte behöver ha ett golf-ID.

Vad är ett golf ID bra för? Ditt golf-ID är till för det mesta som har med administrationen kring golfande att göra. Du kan bland annat använda ditt golf-ID för att:

• Logga in på golf.se
• Registrera dina spelade golfrundor
• Boka starttider på golf.se
• Anmäla dig till olika tävlingar

Golf ID om du har varit inaktiv

Har du tidigare haft grönt kort men inte spelat på några år och är osäker på om du har ett golf ID eller måste skaffa ett nytt, kan du vända dig till golf.se. Det var först 2004 som systemet infördes.

Du får alltså automatiskt ett golf-ID om du tog grönt kort efter 2004. Tog du grönt kort innan dess och är osäker på om ditt golf-Id är aktivt är det lättast att kontakta din hemmaklubb som kan ge dig uppgifterna om ditt golf-ID. Får du även ett medlemskort från din golfklubb brukar ditt golf-ID stå på det.