Skånes bästa golfbanor – topp tio

post thumb
Skånes Bästa Golfbanor
Av Frida/ 14 Nov 2021

Skånes bästa golfbanor – topp tio

Golf betraktades en gång i tiden som en sport för herrar som kommit en bit upp i åren. Det har skett en enorm förändring under åren och är idag nästan lika populär som fotboll. Sverige ligger numera i topp med antalet golfbanor per invånare och de är spridda över hela landet. Flest finns i söder och det beror huvudsakligen på klimatet och på naturen som lämpar sig speciellt bra för byggandet av golfbanor. Här är en överblick över Skånes bästa golfbanor.

Hur golfbanorna rankas

Med en jury bestående av banarkitekter och golfprofis samt journalister och entusiaster har Svenska Golfförbundet rankat golfbanor i Skåne från “under medelmåttig” till “exceptionellt bra” eller högsta klass internationellt. Däremellan ligger “Bra”, och ”Mycket bra”. Deltagarna i juryn får dock inte rösta fram den egna banan. Man har inte tagit hänsyn till klubbhus och andra faciliteter som inte har med själva spelet att göra. Tonvikten ligger på själva spelupplevelsen. Man har dessutom fokuserat på bandesign och arkitektoniska värden, kondition och omgivning. Skånes bästa golfbanor är några av de bästa i Sverige.

Mer detaljerad information finn hos Svenska golfförbundet men här är en översikt: I topp ligger Kristianstads GK i Åhus Östra. Banan inbjuder till en intagande golfupplevelse med många “dogleg-hål” som ligger inbäddade i naturen varvat med vida hedpartier. Banan har idag en finjusterad balans och är relativt krävande, men erbjuder golfaren allt denne kan önska sig.

Skånes bästa golfbanor – många att välja på

Falsterbo GK är rankad tätt efter Kristianstads GK. Här finns en terräng som bjuder på en unik och rolig spelupplevelse. Banan är också känd för att ibland utsättas för ett nyckfullt väder som kan variera under rundan. Det gör också att upplevelsen kan variera från en dag till en annan. Sedan kommer PGA Sweden National – Links Course, som är en modern inlandsbana på Baraslätten, men som trots det har en link-känsla. Banan kan vara krävande men har ett mycket lekfulla par tre hål.

Om du inte orkar sätta dig in i alla banors kvalitet kan du fördjupa dina kunskaper dig om hur golfspel online och Trustly casino fungerar. Barsebäck G&CC-Masters Course med de vackra kusthålen utefter Öresunds strand och de minnesvärda och kända hålen i tallkorridorerna bjuder på starka upplevelser. Banan är också mycket välbesökt då Barsebäck är ett populärt turistmål. Vasatorps GK – Tournament Course har parkkaraktär med enastående vackra greenområden.

Det finns fler banor som bjuder på speciella upplevelser

Bland Skånes bästa golfbanor kan vi även nämna Ljunghusens GK och Elisefarm Golf. Deb sistnämnada banana ligger på öppna vidder som lär utmana avståndsbedömningen. Rya GK- Old Course vid Öresund har härliga höjdskillnader och fina park- och seasidehål. Några av de mest välkända turistbanorna lär vara Torekovs GK och Båstads GK som båda är enormt populära eftersom orterna är populära som turistmål.

Även Bokskogens GK är välbesökt och är en typisk parkbana. Klubben har faktiskt planer på att bli Sveriges finaste parkbana. Flommens GK är en bana med fullt av vattendrag som bjurder på en unik upplevelse.