Tips för att förbättra din puttning

post thumb
Tips För Att Förbättra Din Puttning
Av Emma/ 18 Jan 2018

Tips för att förbättra din puttning

Treputtar du ofta? Hur många gånger har man inte fått till några riktigt bra golfslag och lagt upp sig på ett bra läge på green, bara för att sedan treputta och göra ännu en bogey? Jag får tyvärr motvilligt erkänna att det åtminstone hänt mig alldeles för många gånger. Dave Pelz, en känd närspelscoach, skämtade om att puttning står för 43% av slagen på en golfrunda, men 80% av all smärta. Vi vet alla att puttning är riktigt viktigt för att man ska kunna nå det handikapp man vill, eller kanske till och med vinna en stor tävling. Därför tänkte vi dela med oss av några tips för att hjälpa dig förbättra din puttning.

Tips för att förbättra din puttning

När det gäller de där lite kortare puttarna som man tyvärr ofta missar är ett av de vanligaste misstagen att man inte accelererar sin putter genom bollen. En stor del av detta problem är mentalt. Försök att inte oroa dig över att slå din putt så långt förbi hålet att du inte är helt säker på att sätta returen. En lite hårdare putt hjälper dig att läsa putten när det är lutning på green då bollen inte kommer svänga lika mycket. Bollen får också en mer stabil linje om greenen inte är i helt perfekt skick.

En övning för att förbättra dina korta puttar

Testa denna övning för att förbättra dina korta puttar: Leta upp en puttinggreen och sätt upp 5 peggar runtom ett hål med en meters avstånd från hålet. Försök sätta fem puttar i rad. Varje gång du missar en putt måste du börja om. Försök klara hela övningen totalt tre gånger innan du går vidare till någon annan övning. I takt med att du blir bättre och bättre på dessa korta puttar kan du sedan öka antalet rundor du måste klara. När du kan sätta fem puttar i rad från detta avstånd tio gånger kommer du ha stora chanser att slippa undan de där hemska treputtarna.