Woods gör comeback

post thumb
Woods Gör Comeback
Av Emma/ 15 Dec 2016

Woods gör comeback

När det kommer till golfvärlden så är ett av världens absolut mest kända namn utan tvekan Tiger Woods. 41-åringen som började sin karriär på PGA-touren redan 1996 har vunnit över imponerande 100 elittävlingar vilket gör honom till en av de bästa golfspelarna i världen genom tiderna.

Under 2010 så började det dock snabbt gå nedför för Tiger Woods och hans resultat blev värre och värre. I princip fram till och med i slutet av 2016 så har Tiger Woods varit borta från den absoluta toppen av golfvärlden. Han har deltagit i många mindre tävlingar i USA och andra platser runtom världen men de riktigt viktiga PGA- och Masterstävlingarna har han inte varit med i. Nu senast så har han inte varit med och spelet golf alls på 15 månader på grund utan en ryggskada, men efter en operation så klev han ut nu i början av december och sopade banan med en stor del av motståndet.

Efter nästan 500 dagar sedan han senaste tävling så klev dock tigern ut på banan efter sin ryggoperation i Hero World Challange tävlingen och hade hela fyra birdis på hans första åtta spelade hål vilket måste ses som en enorm öppning av någon som varit borta under så pass lång tid. Efter detta så gick det inte lika bra som i öppningen för Woods och han slutade efter första rundan näst sist av de 18 mannar som startade. För svenske Henrik Stenson så gick det betydligt bättre och han låg på delad fjärde plats efter första dagen. Tävlingen som dock avgjordes några dagar senare infriade inte förhoppningarna för Tiger Woods som ”bara” hamnade på en 15e plats av 18 startade. Svenske Stensson klarade av att knipa andraplatsen efter att ha hamnar endast två slag bakom japanske golfspelaren Matsuyama.